Automatiskt underlag till release notes i Team Foundation Server

En mycket användbar funktion i Team Foundation Server(TFS) är att den håller reda på vilka incheckningar(change sets) som gjorts mellan två byggen av samma typ och listar dessa i byggloggen. Associerar man sedan ett work item med sin incheckning så kommer TFS även att lista alla associerade work items i byggloggen.

Detta kan man använda för att skapa ett underlag för release notes. Eftersom TFS endast visar associerade change sets och associerade work items sedan förra bygget så bör bygget endast köras när man vill skapa release notes. Om man kör kontinuerlig integration (Continuous integration – CI) där bygget körs varje gång man checkar in så funkar det inte speciellt bra.

För att komma runt detta har vi ett särskilt bygge som vi kallar för ett avancemangsbygge(promotion build) som vi kör när vi har gjort en merge till acceptanstest branschen och vill ha underlag till release notes. Detta bygge kompilerar ingen kod utan skapar bara en logg över associerade change sets och work items. Detta görs enklas genom att man inte anger någon solution fil att bygga.

Använder man sedan Team Foundation Server Power Tools så kan man direkt från Build notification skapa en fråga i Visual Studio för de associerade work items. Man kan sedan enkelt använda denna frågan för att t.ex. göra en mail merge i MS Word om man så önskar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s