Andy Hunt på Valtech – “How Hard can it Be”

För andra året i rad så har Valtech Andy Hunt, från Pragmatic Programmers, på besök. Kvällens aktivitet var primärt riktat till potentiellt nya Valtech:are. Kvällens ämne var:

How Hard can it Be

Does creating software have to be so hard? Join Pragmatic Programmer Andy Hunt as he searches for answers in accidental and essential complexity, the modern horrors of "inconvenient" complexity, and sees why there is no future in history. Or is there?

Det var ca 50 personer på plats så det fanns inte en plats över. Andy var som vanligt en ypperlig talare och föredraget var intressant.

Ett uttalande i hans presentation satte sig speciellt i huvudet på mig:

65% av alla misslyckade mjukvaruprojekt beror på icke mjukvarurelaterade orsaker. Några av dessa var:

  • Dåliga eller inga krav
  • Felaktiga förväntningar
  • Ingen kommitmnet från managment

Detta tycker jag är mycket tänkvärt.

Andy sa också på skoj att han tyckte att den tiden han ägnade åt programmering på Universitetet borde han ha ägnat åt psykologi istället eftersom att programmera är så enkelt.

Jag håller verkligen med. Det jag framför allt har märkt de senaste åren är att det svåraste med mjukvaruprojekt är oftast att få kunderna och övriga projektmedlemmar att kommunicera och sammarbeta med varandra istället för att jobba emot varandra. I detta avseendet så tycker jag framför allt att det svåraste att förstå är att kunderna oftast inte säger sig ha tid att delta i projektet men kan utan problem låta ett flertal kunsulter lägga ner tid på saker som oftast inte är det man igentligen vill ha.

Tillbaka till kvällen: Det var ett bra föredrag och jag hade ett mycket inspirerande samtal med två deltagare om TDD, BDD. Som helhet – mycket trevlig. Tack Valtech!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s